Je eerste kunsttentoonstelling organiseren

Je bent al een tijdje met kunst bezig. Volgens vrienden en familie maak je prachtige werken en ze sporen je aan om jouw kunstwerken tentoon te stellen.

Een kunsttentoonstelling organiseren is een verrijkende ervaring maar ook een hele uitdaging.

Je moet een thema bedenken, een geschikte locatie zoeken, je werken op een aantrekkelijke manier tentoonstellen en publiciteit voeren.

Er staat dus heel wat op je to-dolijstje!

De locatie

Een voor de hand liggende keuze is een galerie om tentoon te stellen. Zo’n ruimte huren is echter niet goedkoop.

Het is zeker een goed idee om je eerste tentoonstelling te houden in een lokaal café of een buurthuis. Dit is veel goedkoper en je zult je er ook meer op je gemak voelen.

Vervoer van je kunstwerken

Enkele dagen voor de tentoonstelling moet je je kunstwerken uiteraard op de locatie krijgen. Bij het vervoeren van grote en zware kunstwerken kun je een helpende hand goed gebruiken. Je wilt toch dat alles veilig en in goede staat op de locatie geraakt?

Door alles in je eigen auto te vervoeren verhoog je het risico op beschadiging van je kunstwerken. Zeker een goed idee is om een bestelbusje te huren waarbij aandacht werd besteed aan de Bedrijfswageninrichting zodat je alles veilig kunt vervoeren.

Het bedrijf Worksystem houdt zich professioneel bezig met bedrijfswageninrichting en voorziet allerlei systemen om kunstwerken en ander materiaal veilig te vervoeren.

Een professionele bedrijfswageninrichting kan gaan van extra beschermingsmateriaal aan de binnenkant tot gereedschapspanelen. Een extra troef want ook gereedschap zul je nodig hebben om de tentoonstellingsruimte in te richten.

Prijzen

Het doel van je tentoonstelling is niet alleen je werken te laten zien maar ook om deze te verkopen.

Als beginnend kunstenaar een prijs bepalen is niet makkelijk. Je moet namelijk nog naamsbekendheid verwerven.

Bepaal een prijs die je zelf eerlijk vindt, rekening houdend met het materiaal en de grootte van het kunstwerk en de uren die je eraan hebt gewerkt. Bekijk de prijs ook vanuit het standpunt van potentiële kopers.

Promotie

Je wilt van je eerste tentoonstelling natuurlijk een succes maken. Nodig vrienden en familie persoonlijk uit voor je tentoonstelling en promoot deze op je socialemediakanalen. Vraag ook de eigenaar van de locatie om mensen die hij of zij kent uit te nodigen.

Een gratis hapje of drankje hoeft niet veel te kosten en zal mensen zeker motiveren om je eerste tentoonstelling te bezoeken.

Aanbevolen artikelen