Waarom digitale illustraties steeds populairder worden

Vroeger maakten alle illustratoren gebruik van potloden, stiften en inktpennen. Maar die tijd is allang voorbij. Tegenwoordig zijn er namelijk ook een heleboel manieren om digitaal te illustreren, bijvoorbeeld door het gebruik van tekentablets. Steeds meer illustratoren maken gebruik van deze nieuwe, digitale mogelijkheden, maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van digitale illustraties, en waarom zijn ze zo populair? In dit artikel lees je er alles over.

Je bent minder tijd kwijt aan illusteren

Als illustrator ben je natuurlijk graag aan het tekenen, maar als moderne ondernemer moet je ook veel tijd besteden aan andere taken. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de boekhouding en aan het onderhouden van je website. Door je illustraties digitaal te produceren, kun je jezelf veel tijd besparen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen tijd meer te besteden aan het inscannen van papieren. In plaats daarvan kun je meer tijd spenderen aan het illustreren zelf. Wil je nog meer tijd vrijmaken voor je creatieve werkzaamheden? Gebruik dan het CRM-systeem van Lime Technologies. Hierin vindt je onder andere salesbeheer, die je kan helpen bij het ordenen van al je online verkopen.

Je kunt kiezen uit veel meer kleuren

Laten we eerlijk zijn: potloden en stiften zijn verkrijgbaar in slechts een paar kleuren. Ben je op zoek naar specifieke tinten, of bijzondere kleuren? Dan is het vaak heel moeilijk om het perfecte potlood te vinden. En als je hem dan wel vindt, is hij waarschijnlijk hartstikke duur. Wanneer je jouw illustraties digitaal tekent, heb je de keuze over een volledig kleurenwiel. In dit wiel zitten bijvoorbeeld duizenden verschillende tinten blauw of rood. Hierdoor kun je jouw illustraties perfectioneren, met de kleuren die je altijd al in je hoofd had zitten.

Vroeger maakte je jouw illustraties met de hand, en moest je ze op markten verkopen. Tegenwoordig heeft bijna iedere illustrator een website, waarop ze hun eigengemaakte prints te koop aanbieden. Omdat jij jouw illustraties digitaal hebt getekend, kun je ze ook opslaan als een digitaal bestand. Hierdoor kun je ze gemakkelijk verzenden naar je kopers. Dit bespaart jou niet alleen heel veel tijd, maar ook heel veel verzendkosten! Vindt je het moeilijk om overzicht te houden op je webwinkel? Geen probleem. Er zijn bedrijven, zoals Lime Technologies, die jou hier heel goed mee kunnen helpen. Lime Technologies beschikt over ICT-systemen die je verkopen kunnen beheren.

Aanbevolen artikelen