Populaire posters van bekende schilders

Als je op zoek bent naar kunstzinnige posters, dan biedt Desenio je een ruime keuze. Dit zijn een paar van de topschilders wiens werken als poster te bestellen zijn.

Henri Rousseau

Henri Rousseau staat bekend om zijn exotische jungles vol dieren, die op een opvallende tweedimensionale compositie zijn geschilder. IN zijn eigen tijd werd deze compleet afwijkende, ‘naïeve’ stijl niet gewaardeerd, en Rousseau werd dan ook pas na zijn dood beroemd. Bij Desenio zijn er vier verschillende posters van deze Fransman te koop.

Van Gogh

Wat moeten we nog zeggen over deze Nederlandse schilder? Tijdens zijn leven maakte deze getroebleerde artiest honderden werken in een stijl die het midden houdt tussen het expressionisme en het fauvisme. Je hebt nu de kans om posters van zijn allerbekendste werken in huis te halen: van het prachtige ‘Sterrennacht’ tot de iconische ‘Vaas met zonnebloemen’.

Paul Klee

Paul Klee was een Duits/Zwitserse kunstschilder en een grondlegger van de moderne kunst. Posters van zijn schilderijen maken de kijker vaak blij, door hun weelderige kleurvlakken, intrigerende vormen en simpele onderwerpkeuze. Met deze werken aan de muur kan je eigenlijk nooit verkeerd mikken.

Hokusai

Iedereen die gefascineerd is door de Japanse cultuur zou posters van Katsushika Hokusai aan de muur moeten hebben. De houtsnedes of ukiyo-e van deze artiest zijn in de 18e en 19e gemaakt en komen voort uit een lange Japanse traditie. ‘De grote golf bij Kanagawa’ is waarschijnlijk zijn beroemdste werk, maar bij Desenio vind je ook Hokusai’s verbeeldingen van rustgevende bloemen en lieflijke landschapjes met watervallen.

Monet

Eén van de grote namen binnen de stroming van het impressionisme is Monet. Deze Franse schilder gebruikte een vlekkerige, dromerige schilderstijl om indrukken vast te leggen, en staat bekend om zijn werken van idyllische landschappen. Bij Desenio vind je posters van meer dan 20 schilderijen van Monet, waarvan ‘Bridge over a Pond’ en ‘Woman with a Parasol’ tot de allermooiste behoren.

Aanbevolen artikelen