Illustraties en kunst als wanddecoratie in huis

Er worden heel wat bijzondere illustraties gemaakt die eigenlijk direct nadat ze klaar zijn uit het zicht verdwijnen. Mensen die tekeningen maken bewaren ze vaak in een map en digitale illustraties van een amateur blijven meestal digitaal opgeslagen. Er is veel tijd en energie ingestoken en eigenlijk is het jammer dat er niet méér wordt genoten van de creatieve eindresultaten.

Wanneer je zelf mooie illustraties maakt, is het uiteraard ook erg leuk om daar wat mee te doen. De mooiste exemplaren waar je het meest trots op bent, kun je gebruiken als wanddecoratie. Bij Gallerix kun je inspiratie opdoen voor het versieren van een wand maar ook voor ideeën voor tekeningen. Bovendien is er daar een ruim assortiment aan lijsten waarmee je een wand vol met illustraties tot één geheel kunt maken.

Digitale illustraties lenen zich uitstekend om af te drukken op fotopapier of om er posters van te maken. Een witte muur met foto’s en posters in dezelfde stijl en in dezelfde lijsten, maar verschillende maten ziet er erg modern uit. Het is wel verstandig om erop te letten dat de illustraties bij elkaar passen wat het onderwerp en/stijl betreft anders is het snel te druk. Als je verschillende stijlen illustraties maakt, kun je er beter voor kiezen om per wand of wellicht zelfs per kamer een stijl te kiezen.

Doordat je de illustraties uitgestald hebt, zul je ongetwijfeld feedback krijgen op je werk van je bezoek. Dit kan erg stimulerend zijn en in sommige gevallen zelfs ervoor zorgen dat je werk bekend wordt en eventueel verkocht wordt. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er zelf van geniet.

Promotie van professionele illustraties in je eigen huis

Ben je op weg om professioneel illustrator te worden? Dan kun je ook een open huis houden, zodat geïnteresseerde mensen kunnen komen kijken. Het is tegenwoordig erg hip om dat gewoon in je eigen huiskamer te organiseren. Op deze manier krijgen belangstellenden ook een beter idee van hoe het werk eruit ziet als het in een huiskamer hangt. Dit kan bevorderlijk zijn voor de verkoop.

Een tentoonstelling in eigen huis is voor veel mensen laagdrempeliger dan een tentoonstelling in een galerij. Een kunstgalerij wordt door veel mensen die niet thuis zijn in kunst geassocieerd met een elite club kunstkenners en dat kan voor terughoudendheid zorgen.

Uiteraard is het ook een voordeel dat er geen kosten zijn verbonden aan het thuis tentoonstellen van je werk. Zo kun je voordelig op een persoonlijke en knusse manier bekendheid aan je werk geven.

Aanbevolen artikelen