Illustratie apps bieden kunstenaar veel vrijheid

Wanneer je aan illustrerende kunst denkt, dan is een beeld van schildersdoek, kwasten of papier en tekenpotloden het eerste wat in je op kan komen. Het digitale tijdperk heeft echter een andere dimensie gegeven aan de artistieke kunst. Met de komst van zogenaamde apps, is er een heel scala aan mogelijkheden beschikbaar.

Zo ook voor de illustrerende kunstenaar zijn er diverse apps ontwikkeld. Of je nu een gelukkige bezitter bent van een laptop, ipad of refurbishede iphone, op elk apparaat kan de kunstenaar zich naar hartelust uitleven. Een iphone refurbished is al voldoende. Je hoeft dus niet het allernieuwste type te bezitten.

Voordelen

Ondanks de nostalgie, het gevoel van de fysieke kwast in de hand, de geur van verf en papier, wordt er steeds vaker voor de digitale mogelijkheden gekozen. Dat is ook niet zo raar met de vele voordelen en de vrijheid die de creatieve apps met zich meebrengen.

Geen atelier meer nodig

Waar je eerst een atelier nodig had om veilig te werk te kunnen gaan, is dat nu overbodig geworden omdat je digitaal je kunst vervaardigd. Door het overbodig worden van materialen als verf, schildersdoeken, verf en tekenpotloden heb je geen ruimte meer nodig om deze op te slaan. Alles wat je nu nodig hebt is een apparaat zoals een refurbishede iphone of ipad en een illusterende app, welke nauwelijks tot geen ruimte in beslag neemt.

Flexibel werken

Of je nu een kopje koffie drinkt op een terras of je geniet van lekkere chill muziek in jouw favoriete lounge café, je kunt overal aan de slag. Zolang je een smartphone zoals een refurbishede iphone bij je hebt kan je prima overal werken.

Kostenbesparing

Naast het wegvallen van de huur van je atelier, hoef je dus ook geen materialen meer aan te schaffen. De materiaalkosten konden al vrij snel in de papieren gaan lopen vanwege alle kwaliteit verf, potloden, verfkwasten en andere attributen die je nodig had. Nu heb je eenmalig de kosten van je refurbishede iphone of ipad, de kosten van de app en klaar ben je. Tenzij je te maken hebt met een abonnement op de software zijn dit geen maandelijks terugkerende kosten.

Makkelijk fouten hersteld

Wanneer je ervoor kiest om op de traditionele manier je illustrerend talent uit te voeren, dan kan het maken van fouten een tijdrovende aangelegenheid zijn. Soms vraagt het herstel van een fout veel creativiteit, tijd en extra materiaal. Bij de digitale illustratie mogelijkheden kan een fout al hersteld worden in enkele seconden of minuten.

Inspiratie kan direct geuit worden

Je zal het als kunstenaar vast al eens ervaren hebben. Ineens heb je die ingeving, dat moment van wonderlijke inspiratie en laat je nou net niet in de buurt van je atelier zijn. Je hebt zelfs even geen potlood en papier bij de hand! Is dat even balen want je wilt natuurlijk het ingegeven idee meteen even vastleggen voordat het weer uit je hoofd is verdwenen. Artistieke apps in combinatie met een refurbishede iphone of andere smartphone zijn de ideale oplossing deze ideeën niet verloren te laten gaan. Laat die inspiratie maar komen!

Aanbevolen artikelen